Handgemaakt schilderij op hout: Libel of Libelle

Deze mooie Libel heeft royale afmetingen! Eliza maakte hem op een plaat hout van maar liefst 80 bij 48 cm. Door het mooie eigentijdse motief en en deze afmetingen zie je deze Libel niet zo maar over het hoofd…

Libel(le) Libel, schilderij op hout

De naam Libel mag je als Libelle en als Libel schrijven. Libel wordt het meeste gebruikt.

De Libel is een insect dat ons echt aan warme zomerdagen doet denken. Overal waar water in de buurt is kun je de Libel langs zien scheren. Prachtig! De Libel heeft rijk geaderde vleugels, die hij niet kan opvouwen. Ook in rust kun je de vleugels, die dan tegen zijn lijf zitten, goed bewonderen.

Op dit schilderij zijn de vleugels ook goed te bewonderen! De Libel op dit schilderij heeft niet de indrukwekkende kleuren die je in de natuur soms tegenkomt, met blauw, groen, en gouden schitteringen, maar met het donkergrijs op de grey-wash achtergrond past hij wel mooi in het interieur.

Persoonlijke touch

Zoals je kunt zien is er links en rechts onder in het schilderij nog wat ruimte. Als je dat leuk vind kunnen we hier altijd een mooie tekst voor je op zetten! Misschien vind je het woord Libelle of Libel leuk, of juist de Latijnse benaming?  Want zeg nou zelf, “Odonata” klinkt prachtig, muzikaal en liefdevol!  Vind deze Libel op marktplaats via deze link: http://link.marktplaats.nl/m1135719376 Lukt dat niet? misschien is hij al verkocht! Vraag gerust in een reactie op dit bericht!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *