Schilderij op hout “Vliegend Hert Kever”.

De Wereldkaarten op hout waren een enorm succes. Daarom willen we heel graag de schilderij collectie uitbreiden! Om mee te gaan met de huidige woontrends, hebben we nu een prachtige kever geschilderd op een oude plank.

Schilderij op hout

afm.: 79 x 38 x 2 cm bxhxd

De schilderijen op hout, het liefst met een gebruikte of doorleefde uitstraling zijn op dit moment een echte trend. Je ziet ze in moderne, industriële en botanische interieurs, in allerlei uitvoeringen. Het leuke is dat je er dan ook echt alle kanten mee op kunt: Maak er een echte eye-catcher  van aan de muur, door hem op een prominente plaats boven de bank of eettafel op te hangen. Of zet hem op een sidetable en decoreer verder met wat groene planten voor de echte botanische sfeer. Natuurlijk is het dan extra leuk om een Vliegend Hert Kever te gebruiken!!

Wat is een Vliegend Hert Kever?

Het vliegend hert, ook wel groot vliegend hert of hertkever (Lucanus cervus) is een insect uit de orde kevers (Coleoptera). Het is de bekendste soort uit de familie vliegende herten (Lucanidae). Het vliegend hert komt onder andere voor in België en Nederland maar is er erg zeldzaam.

Het vliegend hert is een van de grootste kevers die in Europa voorkomen en kan een totale lengte bereiken van meer dan 9 centimeter. De Nederlandse naam is te danken aan de enorme kaken van de mannetjes, die vertakt zijn aan het einde en doen denken aan het gewei van een hert. Bij de vrouwtjes ontbreken de vergrote kaken waardoor ze gemakkelijk zijn te onderscheiden.

De mannetjes zien er indrukwekkend uit door hun grote kaken maar kunnen hier niet mee bijten en zijn ongevaarlijk. De kaken dienen alleen om te imponeren en kunnen niet krachtig worden samengetrokken. De vrouwtjes hebben weliswaar kleinere kaken maar deze zijn in tegenstelling tot die van de mannetjes krachtig en scherp en kunnen gemakkelijk verwondingen aan de huid veroorzaken. Vrouwtjes knagen met de krachtige kaken gaten in de schors van bomen om vervolgens de sapstromen op te likken. (bron: Wikipedia)

Ik weet dat ik ze in mijn jeugd in het echt gezien heb, op de Veluwe waar ik opgroeide. We stonden er met wat buurkinderen omheen terwijl de buurman vertelde wat het voor kever was.  Het was een grote, vooral de kaken maakten het een aparte verschijning. Ik groeide op aan de rand van het bos, dus had in mijn jonge leven al zeker meer kevers gezien, (ook die mooie met zo’n blauwachtig schild) Maar het formaat en de kaken van deze waren voor ons, kinderen zeker imponerend.

 

Kleuren: greywash / donkergrijs

afm.: 79 x 38 x 2 cm  bxhxd

verkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *